paradiso, amsterdam

featured photo galleries

[flickrpress type=”photostream” tags=”j20100602a” api_key=”ed713e2b96150a742627ba72c3c303e8″ account=”iamjonsi” count=”35″ paging=”true” columns=”8″ lightbox=”true”] photos by cristian
[flickrpress type=”photostream” tags=”j20100602b” api_key=”ed713e2b96150a742627ba72c3c303e8″ account=”iamjonsi” count=”35″ paging=”true” columns=”8″ lightbox=”true”] photos by darren webb / jonsi.com
[flickrpress type=”photostream” tags=”j20100602c” api_key=”ed713e2b96150a742627ba72c3c303e8″ account=”iamjonsi” count=”35″ paging=”true” columns=”8″ lightbox=”true”] photos by mariska roerdink

16 Responses to “paradiso, amsterdam”

 1. Joan says:

  Wow, what can I say… I was totally blown away by this performance. It was just perfect in every way.
  It’s “the morning after” and I’m still on a high.
  Thanks to everyone who made last night a real night to remember!

 2. Tom says:

  A beautiful concert, full of joy and positive energy!
  I was there with my mother (73 years old!) and we were standing on the second row. I was worried about her, standing up for quite a long time in the crowd and in the heat… But when the band left the stage after “Around Us”, she was shouting to me: “Oh no! Is it already over?! OH PLEASE, NO!”. My personal climax of the evening!
  Oh yes, the stage show is amazing, but it is the music that blows you away: the pureness of Jonsi’s voice, the drums that make your guts bounce, the wall of sound that is produced,…!
  Thanks, Jonsi and band, for this memorable evening!

 3. Ram6 says:

  What a storm, at the end of grow till tall!

 4. lies says:

  Mind blowing ,overwhelming ,deeply moved.Inspiring,speechless
  It’s the morning after .I am full of energy .
  Thanks

 5. Strákur says:

  What an experience! Felt like a rollercoaster from very small songs with only Jonsi’s beautiful voice (and a complete silent concert hall), to a wall of sound going directly to the heart. And very good sound quality!

 6. gokyo says:

  great show in the perfect venue for it with a great crowd,loved the constant smiling of the girl next to me ,as well from the drummer who was so eager with the drumming and had a great time.
  jonsi is a master in building up the tension,great musicianship from all in a great setting!
  only minor was the leftout from k2 and new guitar song,but hey the rest was great.
  thanks guys!

 7. Dat Jónsi’s eerste solo-album na verloop van tijd toch aan kwaliteit had ingeboet was toch wel duidelijk. Het magische gevoel dat de eerste paar luisterbeurten opriepen werd afgelopen weken al lang niet meer gehaald en in plaats van de zo geprezen levensvreugde die Go eerst uitstraalde voelde de plaat nu oppervlakkig aan. Daarmee werd ook de enthousiasme voor het concert van onze IJslandse vriend in Paradiso minder. Gelukkig was er nog die theatershow, volgens Pitchfork ’seriously epic’, en Abel en ik hoopten dan ook dat die theatershow het gebrek aan muzikale diepgang kon compenseren. Na afloop is gebleken dat dat niet eens nodig was.

  Ja, die theaterproductie van de hand van 59 Productions, je kan er niet omheen. Toen we iets te laat Paradiso binnenstapte leek het haast alsof onze poptempel was veranderd in een magische grot. Groen schijnsel verlichtte de zaal en de bogen van Paradiso vormden zich perfect naar het decor van Jónsi. Dat was al mooi, maar nog mooier waren de lichteffecten en natuurlijk de projecties op het decor. Om maar niet te spreken van de kleren die de band aanhad. Vrolijke en gekleurde gewaden, luchtig en fladderend, een beetje gay maar wel schattig.
  De projecties lieten duidelijk zien dat Jónsi gefascineerd is door de natuur. Meer dan eenmaal moest ik denken aan de beroemde scène uit Bambi. Vogels, reeën, insecten en vlinders wisselden elkaar af en mooi was ook dat Jónsi met verschillende taferelen uit de natuur ook verschillende stemmingen kon uitbeelden. Wreedheid – een uil die op een muis jaagt, twee vechtenden herten – woede om de vervuiling van de natuur – insecten die een blikje cola verslepen – totale vernietiging – stortregens, onweer – maar ook gelukzaligheid – wegvliegende vlinders, openbarstende bloemen of gewoon overweldigende tinten groen en geel – kleurden de show van Jónsi. Uit elke projectie, elk kort filmpje sprak zó’n grote liefde, voor de natuur maar toch ook voor de mens.
  Klap op de vuurpeil was de lichtshow. Kleuren die zich perfect aan de sfeer en toon van een nummer aanpasten, soms rustig, dan weer overweldigend, druk knipperend en bewegend of juist langzaam veranderend, en alles zó mooi en perfect afgestemd op de liedjes. Mijn meest intense moment heb ik beleefd tijdens Kolniður. Rustig opbouwend en opeens flitsen keihard de lichten aan, zo fel dat je er van wel moest schrikken en overmand werd door emoties.

  En dat alles zónder dat Jónsi ook maar íets inboette aan kwaliteit. Integendeel, samen met de theaterproductie en podiumperformance vielen opeens alle liedjes op hun plek. Haast alle liedjes waren even mooi en ook allemaal veel mooier dan op CD. Je luisterde niet meer, de liedjes overkwamen je. Wat vooral opviel was dat er zoveel méér emotie en ook verschillende emoties in de liedjes zat. Niet alleen die levensvreugde, maar ook woede, verlangen, weemoed en treurnis kwam om de beurt naar voren. Juist dát was zo overweldigend aan deze show.
  Ook was de postrock-achtergrond van Jónsi live veel duidelijker te horen. Zeker in nummers als de afsluiter van de normale set en de twee toegiften kwam die goed naar voren, maar dan nog veel heftiger dan bij Sigur Rós het geval is.
  Ook mag gezegd worden dat Jónsi een geweldige band heeft. Natuurlijk is hij zelf de zanger met de mooie stem, maar ook de toetsenist, gitarist en inheemse-instrumentalist speelden overtuigend. Een sterrol was er voor de drummer: nog nooit heb ik iemand zo vol overgave zien spelen, alsof zijn leven er vanaf hing. Maar de hele band was eigenlijk extatisch en geëxalteerd. Totaal opgaand in de muziek – Jónsi heeft het publiek slechts één keer aangesproken en nam op het einde het applaus in ontvangst, maar verder speelden ze allen stoïcijns door.

  Verder gaan mijn complimenten uit naar het geweldige publiek. Nog nooit was het zó stil in Paradiso. Je zou verwachten dat een uitverkocht concert wel wat barhangers achterin zou opleveren, maar Jónsi en zijn show wisten iederen te verstillen. Het applaus werd pas gegeven als een liedje hélemaal was afgelopen, maar was dan ook wel óórverdovend. Mooi was ook toen Jónsi de muziek even stilzette en heel Paradiso met ingehoude adem wachtte tot de band verder zou gaan. Zo wist Jónsi Paradiso misschien wel een minuut lang doodstil te krijgen. En als je dát kan, verdien je toch wel een pluim.

  Taalkenners en -critici menen dat, door het overmatig gebruik ervan, superlatieven in de taal hun kracht hebben verloren. Dat in acht nemend kan ik Jónsi’s concert maar op één manier beschrijven: fenomenaal, fantastisch, geweldig, grandioos, geniaal, prachtig, wonderschoon, extreem, intens, héél mooi, betoverend, magisch, overdonderend, overwéldigend, overtuígend ook, excellent, uitbundig, liefdevol, bescheiden, kleurrijk, kwaliteitsvol, zéér goed en eigenlijk gewoon het mooiste dat ik ooit in m’n leven heb meegemaakt. Als ik het geld had zou ik morgen nog een keer gaan.

 8. anne says:

  beautiful stage, mindblowing music.a perfect night.

  and thanks sooo much to the roadie who gave me a set list (with funny weird names on it! you must have a lot fun backstage! :)

 9. Rem says:

  I can’t describe how beautiful the concert was. I’ve never experienced anything like it in my life. I’m so glad I was able to get in on the second day as well, and I’m glad I have a feather from Jónsi’s hat as a reminder. :)

 10. mpi says:

  ik was niet zo enthousiast over de show. ik vond de productie van studio 59 eigenlijk heel erg storend en afleidend en zo nu en dan zelfs een beetje knullig. ook het meespelen met een backing track vond ik storend, ik begrijp wel dat dat haast moet als de beelden en de liedjes op het zelfde moment moeten exploderen maar het voelt toch een beetje nep aan. verder was de band goed en de liedjes kwamen veel beter tot hun recht dan op de cd. jammer dat er zoveel goede nummers niet op de cd terecht zijn gekomen want dat zou de cd vast en zeker minder oppervlakkig maken.

  voor mij voelde het aan dat de show juist afbreuk deed aan de sfeer. voor mij zou het concert veel mooier en intenser geweest zijn met de band alleen zonder heel die show er om heen..

 11. pmi says:

  verder echt een heel erg goed concert trouwens.

 12. Nicky says:

  The concert was magical, amazing! Loved every second of it! Best concert ever!

 13. stingo says:

  It was fucking beautiful. Thank you guys.

 14. Elouise says:

  Ik was met mijn vriend mee die al langer fan is van sigur ros en jonsi, thuis als achtergrond muziek klonk het wel fijn, in de auto kon ik het minder waarderen, de hoge stem van jonsi klinkt bij mij als een mug of tandartsgeluid, het stoort mijn oren….

  Ik was blij met de mooie show en de nummer waarin hij zijn “normale” stem gebruikt en waar een beetje drums in zat….de andere “piep”nummers mochten snel voorbij zijn….

  Ach ik heb mijn best gedaan om het binnen te laten komen, helaas niet gelukt…..
  gelukkig voor Jonsi heeft hij fans genoeg in jullie en mist hij mij niet !!

  Geniet van hem!!

 15. Proggy says:

  Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan Caspar Jacobs hieronder, geweldig. Zo was het: fenomenaal, zo geweldig zelfs dat ik er the day after weer bij was. Een diepe buiging voor Jonsi en consorten.

 16. Александър Червенков says:

  Най-невероятният концерт… Щаслив съм че съм ги виждал вече 2 пъти на сцена, надявам се на още срещи! НЕВЕРОЯТНИ СТЕ! Thank you with all my heart for what you are doing! You throw the best show ever! YOU MUST COME TO BULGARIA!!! Best of wishes guys! Can’t wait to see you again… and again…

Leave a Reply